ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Posted by Stratilio Stratilio
Options


Ήταν όλοι τους εκεί: 2.200 αντιπρόσωποι από 200 χώρες του πλανήτη, πλήθος ηχηρών ονομάτων της επιστήμης και εκα¬τοντάδες μέλη οικολογικών οργανώσεων, σε ένα χολιγουντιανό χάπενινγκ για τη σωτηρία της Γης από το φαινόμενο του θερ¬μοκηπίου. Όλος ο παγκόσμιος θίασος επί σκηνής στο Κιότο (Ιαπωνία). Οι καλοί (υπάρχουν και τέτοιοι), οι κακοί (οι περισ¬σότεροι) της παράστασης να απαγγέλλουν τους ρόλους τους και γκεστ σταρ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μεγαλύτερου παρα¬γωγού ρυπογόνων ουσιών, στο ρόλο του πράσινου ιππότη -προστάτη της Οικολογίας, να προσπαθεί να πείσει τους θεατές της παράστασης ότι οι ΗΠΑ δεν είναι με τους κακούς.
Ήταν όλοι τους εκεί, η αφρόκρεμα (υποτίθεται) του πλα¬νήτη, σε μια ακόμη Παγκόσμια Σύνοδο για το Περιβάλλον, χωρίς αποτέλεσμα. Σε μία ακόμη σύνοδο που αποδεικνύει ότι οι άρχοντες του πλανήτη, αν δεν είναι συνειδητοί εγκλη¬ματίες, είναι βλάκες (γεγονός που τους καθιστά το ίδιο επι¬κίνδυνους). Ότι οι άρχοντες της Γης, συνειδητά ή ασυνείδη¬τα, οδηγούν, με αβάσταχτη ελαφρότητα, τον πλανήτη (και μαζί τους υπηκόους κατοίκους του) προς το τέλος του.
Το κλίμα αλλάζει. Κάτι φοβερό συμβαίνει ... Οι ελάχι¬στοι εναπομείναντες σκεπτόμενοι πολίτες του κόσμου, τελευταία δείγματα του Ιιοπιο δαρίεπδ, φωνάζουν αλλά δεν υπάρχει κανείς να τους ακούσει. Γράφει ο (Μάο ΟοΓοη^ΐί στη «δΐαπιρα»: Οι αλλαγές στο κλίμα αρχίζουν να μετατρέπουν τις χώρες του Ειρηνικού σε κόλαση, ο ήλιος σκοτώνει, το τοξικό νέφος απλώνεται παντού σαν την πανούκλα, οι θανατηφόρες επιδημίες πολ¬λαπλασιάζονται. Όποιος χαίρεται για την άνοδο της θερμο¬κρασίας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, για τους ηπιό¬τερους χειμώνες, είναι ηλίθιος.
Και οι βροχές; Η ξηρασία προελαύνει. Και εμείς εξακο¬λουθούμε να βλαστημάμε τον καιρό όταν βρέχει. Μας δυσκολεύει στις δουλειές μας και στη διασκέδαση μας, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι, αν δεν βρέξει στο Μίάάΐε ^εδί των ΗΠΑ, η μισή ανθρωπότητα θα μείνει χωρίς ψωμί. Ότι, αν οι μουσσώνες δεν σπάσουν το τείχος του διοξειδίου του άνθρακα και του μεθανίου που σκεπάζει την ατμόσφαιρα, η Ασία θα πεθάνει της πείνας.
Τα σενάρια για το προσεχές μέλλον είναι καταστροφικά. Η άνοδος της θερμοκρασίας τα επόμενα χρόνια θα λιώσει τους πάγους των πόλων, η στάθμη της θάλασσας θα ανεβεί και θα πλημμυρίσει τις παράκτιες περιοχές του πλανήτη. Οι Βρετανοί ήδη εκπονούν σχέδια εκκένωσης των νήσων Κουκ από τους 20.000 κατοίκους τους. Ο καυστήρας της Γης υπερθερμαίνεται και είναι έτοιμος να εκραγεί τινάζοντας όλους μας στο Διάστημα.
Γεωλόγοι και αστροφυσικοί διαψεύδουν. Η κατάσταση υγείας του πλανήτη δεν είναι άριστη αλλά δεν είναι και τόσο δραματική, λένε, ίσως έχουν δίκιο. Αλλά η αλήθεια για τη δολοφονία του πλανήτη δεν αφορά μόνο τη διάρκεια που αυτή η σφαίρα θα στριφογυρίζει στο Διάστημα. Το τέλος του πλανήτη, για όσους αρνούνται να μη βλέπουν, να μην ακούν, να μη μιλάνε, είναι ταυτόσημο με την πλήρη λεηλα¬σία του από τον άνθρωπο. Από μια αλλοτριωμένη ανθρω¬πότητα οπλισμένη με τρομακτικά παρανοϊκά όπλα ελέγχου και καταστροφής και καθοδηγούμενη από εκφυλισμένους σαδιστές ηγέτες έτοιμους να θυσιάσουν κάθε έμψυχη και άψυχη ύπαρξη στον Μολώχ μιας παρανοϊκής ανάπτυξης.
Τα δάση πεθαίνουν, οι θάλασσες πεθαίνουν, τα ζώα πεθαίνουν. Και τα ανθρώπινα όντα πρέπει να ετοιμάζονται να ζήσουν μόνα τους, αυτόχειρες κατακτητές ενός πλανήτη που πλησιάζει στο τέλος του.